Vardag Helg & Tankar

Vecka 35

   

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Fem veckor kvar! :-)

Godmorgon!
Eller morgon och morgon, har varit vaken ett par timmar nu! Känns som jag aldrig får sova, och de är ju nu man vill passa på haha ;)
Fem veckor kvar nu, tiden har gått så otroligt fort, men nu tycker jag att de kan gå ännu fortare. Längtar! ♥ Lillen kan gärna få komma lite tidigare.

Nu i veckan blir de mest att fixa de sista innan jul! Vi har i alla fall fått upp våran fina gran, mys! Ska lägga upp bilder senare eller imorgon för just nu sitter jag hos mammsen och fikar och har ingen sladd här :-) Imorgon blir de att göra knäck med hjärtat ocj på fredag ska vi ordna dem sista julklapparna och sen bara mysa! ♥


2 år sen, liten o söt!


VECKA 34


Fredag 16 december

Godmorgon sötnosar!
Har helt glömt bort datorn den senaste veckan, eller inte glömt kanske men itne haft tid eller lust :-)
Har varit små dålig, lite feber då o då sen huvudvärk och tröttheten som hör till. Så har för de mesta bara tagit de lugnt. Vad har ni själva gjort?

Igår var jag och hjärtat på MVC, 6 veckor kvar. Vi kan ju hoppas på lite mindre ;-) Känner mig inte lätt som en fjäder precis och att illamåendet och spyorna är tillbaka gör de itne lättare. Men de är bara att härda ut :-)
Allt var i alla fall jätte bra med lillkillen, han växer som han ska och följer kurvan. Hjärtat slår so mde ska och mitt blodvärde har äntligen gått upp! De har ju varit lite väl lågt ända sen graviditeten började, men nu ligger de runt 130.
Och bubben har fortfarande lite plats att röra sig, men de börjar bli trångt så nu har de blivit mindre sparkar, men kraftigare rörelser.


Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag och hjärtat i väg och handla granen så vi har de gjort! MYS ♥ Men vart är min snö? Lär ju inte bli en vit jul direkt "/






Lördag!

Godmorgon! ;-)

Hoppas de är bra med er, här är de tipptopp! Lite trött bara men de är ju inte speciellt konstigt. Glad att veckorna går fort även om de är mysigt med bebismagen, men mysigare med lille bubben på utsidan ;-)
Idag får vi se vad som händer, blir nog bara lugnt. Ska städa och slänga in en tvättt sen får vi se :-) I morgon kommer släkten förbi, fikar och kollar på lägenheten som dem inte hunnit ännu :-)


du&jag baby, föralltid ♥


mysbild, vecka 33 ♥

7 veckor kvar <3


Helgen

Godmorgon!
Hur är de med er? :-) Här är de väl lite mindre bra idag, inte sovit på hela natten och hade förjävligt ont i rygg och ljumskar i gårkväll, och de sitter kvar. Så känner mig en aning handikapad idag haha ;-)

I helgen, rättare sagt i lördags kom alal söta vänner hit. Dem flesta hade ju inte varit här sen vi flyttade in så vi hade en liten inflyttningsfest, men som dock inte höll på så länge :-) Men otroligt roligt att träffa alla! Sen fick vi massa söta saker (bild kommer nedan) av Angelica, Michis & Camilla, Tack så jätte mycket! Urgulligt ♥ ♥




 

RSS 2.0